fredag, juni 09, 2006

109 grunner til at trening med ubehag ikke virker

De siste dagene har jeg fått mange tilbakemeldinger på artikkelen "9 grunner til at positiv hundetrening ikke virker" som stod i Canis nr. 3/2006. Ikke overraskende er det endel tradisjonelle trenere som ser ut til å like artikkelen godt, og noen tar sågar artikkelen til inntekt for at det er greit å "korrigere" hundene også når man trener.

Jeg mener imidlertid ikke på noen måte at alternativet til "dårlig positiv trening" er å bruke ubehag i treningen. Hvis jeg skulle skrevet en lignende artikkel om trening med ubehag, ville den sannsynligvis fått tittelen "109 grunner til at trening med ubehag ikke virker". Bare så det er sagt.... :-)

Alternativet til "dårlig positiv trening" er "bra positiv trening"! Nøkkelen ligger i timing, kriterier og forsterkning.

1 kommentar:

Marit sa...

Gratulere med blogg da morten!

Artikkelen din var veldig bra. Det er jo en ærlig sak at man kan trene dårlig selvom man klikkertrener.... En må uansett hvordan man trener ha være systematisk og grundig i treninga!

Følte meg (som fanny) litt truffet av pkt 3 "forkjærlighet til problemhunder". Riktignok er han ikke farlig for omgivelsene, men en problemhund er det vel ikke noe tvil om at han har vært.... Dårlig sosialisert er han og! Ja ja er glad i det 3 beinte dyret....

Marit