søndag, desember 04, 2011

4. des: Bruksfremmadsending (del 4)

I starten når man trener hunden til å gå/trave sakte, går man gjerne bare en meter eller to bak hunden. Men etterhvert som hunden begynner å bli sikker på å gå i riktig tempo, kan man gå gradvis lenger bak hunden, slik at momentet ligner mer på slik det vil se ut i den ferdige øvelsen.

Målet for gå/trav-delmomentet er at man skal kunne be hunden bli stående i fartsretningen, deretter gå ca. 10-15 bak hunden, og hunden skal så frivillig begynne å gå/trave framover.

Som du har sett i noen av filmklippene allerede, er det flere som bruker en plattform som "startrampe" når de trener dette momentet. Man lærer først hunden å bli stående på plattformen, deretter stiller man seg bak hunden og lar hunden starte frivillig fra plattformen.

Hvis du skal bruke plattformen til dette er det nyttig å trene litt på grunnferdigheten som vises i denne filmen. Hunden bør lære to ting. Det ene er å gå opp på plattformen, og bli stående i fartsretningen. Det er også praktisk om den kan snu seg 180 grader vekk fra deg når den står oppe på plattformen.

video

Når hunden kan dette kan du bruke plattformen som startrampe når du trener siste del av fremmadsendingen. Still deg gradvis lenger bak hunden, slik at hunden blir vant til at du er på 10-15 meters avstand.

Hvis du vil lære mer om plattformtrening anbefaler vi DVD´en "Step Up To Platform Training" med Michele Pouliot. Denne viser først og fremst hvordan plattformer kan brukes meget kreativt til freestyle-trening, men alle som trener lydighet ser nok umiddelbart hvordan de kan bruke denne teknikken til en rekke lydighetsøvelser også.

Plattformen kan også brukes når vi skal lære hunden gallopp-delen av fremmadsendingen. Det skal vi se nærmere på i morgen...

Ingen kommentarer: